Een Leo Club? Wat is dat?

Gepubliceerd door Xavier Marseille op

Een Leo Club? Wat is dat?

Een Leo Club is een serviceclub, bedoeld voor 18 tot 30 (en in Nederland 35) jarigen, die graag samen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Leo Clubs zijn verenigd in de Vereniging Leo Clubs Nederland (VLCN) en maken onderdeel uit van de Lions Clubs International. Leo Clubs zijn actief in meer dan 140 landen en vormen, samen met de Lions, de grootste service-organisatie ter wereld met meer dan 1,5 miljoen leden.

Aanmelden >

Leo Clubs in Nederland

De VLCN kent 19 Leo Clubs in onder andere de volgende plaatsen: Achterhoek, Almere, Groningen, Sittard-Geleen, Meppel, Zwolle, Oldenzaal, Nijmegen, Oss, Weert, Heerlen, Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Gouda, Leiden, Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag, met in Nederland meer dan 250 leden.
Check voor meer info over Leo Clubs: www.leo-club.nl

Internationaal

De Leo’s zijn wereldwijd actief! Leo’s leren elkaar kennen in het binnen– en buitenland bij verschillende activiteiten. Elk jaar wordt bijvoorbeeld een Leo Europa Forum in een ander land georganiseerd. In 2017 vond het Leo Europa forum voor het eerst in Nederland plaats.
Voor meer Leo’s International zie: connect.lionsclubs.org/leos of www.lionsclubs.org/about-leos. Een leuk plaatje over de Leo Clubs vind je hier.

Leo’s en Lions

Lions Clubs zijn moederclubs van de Leo Clubs. Ben je na jouw tijd bij de Leo’s nog steeds vol met daadkracht? Dan kun jij het team van Lions versterken! De Lions en Leo’s werken samen. Waar een Leo Club is ook een Lion Club te vinden. Afhankelijk van de samenwerking zijn Lions en Leo’s bij elkaar op de activiteiten te vinden.

Aanmelden >

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *