Over de Leo’s

Een Leo Club? Wat is dat?

Een Leo Club is een serviceclub, bedoeld voor 18 tot 30 (en in Nederland 35) jarigen, die graag samen een bijdrage leveren aan de maatschappij. Leo Clubs zijn verenigd in de Vereniging Leo Clubs Nederland (VLCN) en maken onderdeel uit van de Lions Clubs International. Leo Clubs zijn actief in meer dan 140 landen en vormen, samen met de Lions, de grootste service-organisatie ter wereld met meer dan 1,5 miljoen leden.

Leo Clubs in Nederland

De VLCN kent 19 Leo Clubs in onder andere de volgende plaatsen: Achterhoek, Almere, Groningen, Sittard-Geleen, Meppel, Zwolle, Oldenzaal, Nijmegen, Oss, Weert, Heerlen, Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Gouda, Leiden, Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag, met in Nederland meer dan 250 leden.

Internationaal

De Leo’s zijn wereldwijd actief! Leo’s leren elkaar kennen in het binnen– en buitenland bij verschillende activiteiten. Elk jaar wordt bijvoorbeeld een Leo Europa Forum in een ander land georganiseerd. In 2017 vond het Leo Europa forum voor het eerst in Nederland plaats.

Leo’s en Lions

Lions Clubs zijn moederclubs van de Leo Clubs. Ben je na jouw tijd bij de Leo’s nog steeds vol met daadkracht? Dan kun jij het team van Lions versterken! De Lions en Leo’s werken samen. Waar een Leo Club is ook een Lion Club te vinden. Afhankelijk van de samenwerking zijn Lions en Leo’s bij elkaar op de activiteiten te vinden.

Wat doet een Leo Club?

Leo Clubs bieden hulp aan door zelf de handen uit de mouwen te steken door bijvoorbeeld mee te doen bij NL Doet, een Bingo middag te organiseren voor ouderen of te koken voor daklozen. Leo Clubs organiseren leuke evenementen, waarbij geld voor goede doelen wordt opgehaald. Het organiseren van een feest, toernooi, benefietavond of een pubquiz zijn voorbeelden hiervan. Leo’s zien vaak LIVE wat hun acties opleveren voor de doelgroep. Het is fijn en motiverend om te zien waarvoor je met je Club aan de slag gaat en wat dit voor hen betekend!

Wat maakt het nog leuker om Leo te zijn?

Leo’s worden vrienden! Een Leo Club is een hechte groep, waarmee je regelmatig samenkomt en activiteiten organiseert.
Leo’s bouwen een groot netwerk op met elkaar, in de eigen regio maar ook nationaal en internationaal! Dit is erg leuk en ontzettend leerzaam.
Leo’s ontwikkelen zichzelf! Wil je weten hoe het is om een club te besturen? Wil jij anderen naar een hoger niveau tillen? Ontdek bij de Leo’s waar jouw ambities en kwaliteiten liggen! Als Leo leer je leert verantwoordelijkheid te nemen voor het organiseren van acties en evenementen en in verschillende rollen binnen de club samen te werken. nemen voor het organiseren van acties en evenementen en in verschillende rollen binnen de club samen te werken.

Scroll naar boven